Hitta takräcken som passar din bil

1. Skriv in ditt regnr här
2. Välj fästsystemet på din bil

Takräcken / lasthållare / lastbågar

Takräcke

Ett takräcke är en lasthållare som är monterad på taket på bilen för att kunna transportera skrymmande bagage som exempelvis skidor eller cyklar. Takräcken kan antingen vara fast monterade på bilen eller avtagbara. På takräcket kan du även sätta fast andra lastbärare såsom cykelhållare eller takboxar.

Fördelen med att ha ett takräcke är att du kan ta med dig mycket last utan att du behöver fylla upp hela bilen. Du får en jämnare fördelning av vikten i bilen när du lastar på taket. Det är därmed viktigt att du fördelar vikten jämnt på taket. I bilens instruktionsbok finns det instruktioner där det står om hur du ska lasta på taket. Det står även vad maxvikten på taket är.

Att tänka på när du köper takräcken

Vi har takräcken för olika utföranden:

  • Bil med takreiling
  • Bil med fästpunkter på taket
  • Klämfäste för dig utan reiling eller fästpunkter

De flesta modeller innehåller även en låssats för enkel och snabb montering utan verktyg. Med lastbågarna på plats så kan du montera takboxar, cykelhållare och andra lasttillbehör, från de flesta tillverkare, på takräcket.

Vi rekommenderar att du kontrollerar följande på din bil innan du köper takräcke:

  • Vilken typ av fästsystem som sitter på din bil
  • Bredd på taket, för att du ska kunna köpa rätt längd på takräcket
Fundera också på hur du vill använda takräcket. Ska det sitta på bilen större delen av året eller vill du ha det på under kortare perioder? Ska du köra långa sträckor? Hur viktigt är utseende och funktion? Hitta just det takräcke som du söker hos oss på Skruvat.se.

Hos oss köper du lätt takräcken till din bil. Fyll bara i ditt reg.nr och följ anvisningarna.

Bra
Trustpilot rating stars
Baserat på 34 446 omdömen
Se några av omdömena här.