Spara pengar: Ta med egna reservdelar till verkstaden

Det kan bli dyrt att lämna in bilen på reparation. Men det går att komma billigare undan än du kanske tror. Här är ett spartips som kan bli värt mycket pengar.

Här kan du söka efter reservdelar och tillbehör till Din bil!

Det finns inga bilar som håller för evigt. Oavsett vilken modell man väljer får man räkna med att någon gång ibland behöva hantera olika reparationer. Och vill man inte skruva själv har man ett verkstadsbesök – och en ordentlig nota – att vänta.

Verkstäderna tar betalt för olika saker när du lämnar in din bil. För det första vill de ha betalt för sitt kunnande och den tid de lägger på att laga din bil. Många verkstäder vill sen dessutom lägga en extrakostnad på de delar de köper in till din bil.

– Verkstäderna vill tjäna pengar. Därför lägger de ofta på en mellanskillnad på reservdelarna, det kan handla om 25 procent. Det kan till och med vara ännu mer, säger Magnus Possman, teknisk expert och affärsområdeschef på Skruvat.se .

För att komma billigare undan när bilen behöver repareras kan man ta med sina egna reservdelar till verkstaden. Väljer man att köpa delarna till rätt pris kan man spara riktigt stora summor, det kan handla om tusenlappar. Det är dock smart att först prata med verkstaden så att ni är överens om vad som gäller.

– Det finns många verkstäder som går med på att man tar med sina egna delar, men det finns också de som vägrar. De vill såklart inte mista inkomsten, säger Magnus Possman.

Ska man köpa sina egna reservdelar innan man åker med bilen till verkstaden är det viktigt att man väljer rätt. Passar inte delen så går inte reparationen att utföra – men verkstaden kommer förmodligen att vilja ha betalt för sin tid i alla fall.

– Om du köper dina reservdelar hos Skruvat.se slipper du den risken. Här finns en funktion där du skriver in ditt registreringsnummer i en sökruta och sen får du upp delar som passar till din bil*, säger Magnus Possman.

Här kan du söka efter reservdelar och tillbehör till Din bil!
*Det är dock bra om du kontrollerar chassinummer och motorkod eftersom att en och samma bilmodell kan komma i flera olika utföranden.