Bästa tipsen: Höj värdet på din bil

Du kan höja värdet på din begagnade bil. Det kan handla om många extra tusenlappar när du ska sälja den. Här är 10 tips som kan bli värdefulla.

Rengör bilen

En smutsig bil signalerar att man inte tar hand om den ordentligt. Tvätta bilens utsida noga – och glöm inte insidan. Att rengöra klädseln med ett bra schampo brukar göra underverk för intrycket.

Fixa småfel

Vissa småfel på en bil kan man vänja sig vid när man äger en bil. Kanske funkar inte någon av fönsterhissarna i bak eller så är någon lampa trasig. Värdet på en bil påverkas dock negativt när inte allt är som det ska vara. Försök att fixa så mycket som möjligt – ofta handlar det bara om att byta en säkring .

Serva bilen

Service är A och O för värdet på en begagnad bil. Se till at den är nyservad innan du säljer den. Byt olja och oljefilter och kontrollera vätskor som kylarvätska, spolarvätska och bromsvätska. Det kan vara smart att spara kvitton på olja och filter så att du kan påvisa att du gjort jobbet.

Fixa stenskott/småskador

Lacken är det första man ser på en bil och märken gör den mindre attraktiv. Det är varken svårt eller dyrt att fixa småskador – men det kan göra stor skillnad för hur bilen uppfattas.

Skaffa fälgar

Få detaljer påverkar utseendet så mycket som hjulen. Har du fula plåtfälgar på din bil? Då kanske det är dags att investera i en uppsättning lättmetallfälgar . Budgetvarianten är att skaffa snygga hjulsidor i plast.

Montera dragkrok

Många bilköpare har en dragkrok på sin önskelista. Därför är begagnade bilar utrustade med dragkrok ofta värda mer pengar än de bilar som saknar kroken. På de allra flesta modeller kan man eftermontera en dragkrok – och det är kanske billigare än du tror. Ibland handlar det bara om en dryg tusenlapp, pengar som du lätt får tillbaka när du ska sälja. Glöm dock inte att dragkroken ska besiktigas.

Byt däck

De flesta som köper en bil vill inte behöva fixa något med den. Därför kan det löna sig att se till att det sitter vettiga däck på din bil när du ska sälja. Köp dock inte de allra dyraste, då kan det vara svårt att få tillbaka motsvarande summa vid försäljningen.

Installera motor/kupévärmare

Under våren är det här kanske den minst efterfrågade detaljen på en begagnad bil – men när vintern närmar sig är bilar som utrustats med motor- och kupévärmare mer värda än bilar utan.

Laga klädseln

En söndernött bilklädsel sänker värdet rejält på en bil. Oftast handlar det om förarstolen som tagit mest stryk. Har du tygklädsel kan du ibland hitta en stol med rätt klädsel på bilskroten, det behöver inte vara speciellt dyrt. Har du skinn/läderklädsel går det oftast att laga.

Besiktiga

Många drar sig för att köpa en obesiktigad bil. Att rulla in hos bilprovningen och få ett blankt besiktningspapper är ett snabbt och enkelt sätt att höja bilens värde flera tusenlappar.

Skruvat.se – bra bildelar till skruvade priser. Läs mer här.