Avgassystem

Bilens avgassystem består av katalysator, avgasrör, ljuddämpare, grenrör, upphängningsanordning samt delar som bultar och packningar.

Ett välfungerande avgassystem leder bort avgaser från motorn, förbättrar bilens prestanda samt renar de avgaser som släpps ut.

Att byta ut avgassystemet är både dyrt och komplicerat. Det är därför alltid bäst att fixa problem med avgassystemet på en gång istället för att vänta på att rosten och problemen ska hinna växa sig större.

Avgassystemet dämpar inte bara ljudet från motorn utan förbättrar bränsleförbrukningen, minskar skadliga utsläpp och håller rök borta från passagerarutrymmet.

Därför är det viktigt att alla delar i ditt avgassystem fungerar som de ska.

Tecken på att det är fel på avgassystemet:

  • Högre ljud än vanligt från motorn. Ofta ett brummande ljud.
  • Lukt av avgaser i bilen
  • Hängande avgasrör
  • Försämring av bilens acceleration och bränsleförbrukning.

Standard eller sport-avgassystem?

Är du ute efter att förbättra ljud, prestanda eller utseende?

Kolla då in våra sport-avgassystem där du hittar allt från lösa race-katalysatorer, downpipes, grenrör, ljuddämpare, ändrör, 2,5-tums & 3-tums system till kompletta race-system.

För dig som behöver en halvsats eller avgasdetaljer har vi våra standard-avgassystem som tillverkas av Svenska Becur och är av god kvalite.
Bilmärken - Reservdelar från din biltillverkare – Välj manuellt nedan

Avgassystem

Allt inom avgassystem

På Skruvat kan du hitta ett stort utbud av produkter till avgassystemet i din bil. Vi har Nordens största sortiment av avgasdetaljer från en mängd olika varumärken. Hos oss hittar du standard-avgassystem och rostfria avgassystem, ljuddämpare, katalysatorer och avgasrör såväl som kompletta system och halvsatser. Det är viktigt att underhålla avgassystemet till din bil. Ett trasigt avgassystem leder till hälsorisker för dig då avgaser kan läcka in i bilens kupé eller inte renas ordentligt. Således skadas både dig du och miljö av ett trasigt avgassystem. Köp högkvalitativa delar till ditt hos oss på Skruvat!

Handla dina varor tryggt, billigt och enkelt

Sedan starten år 2008 har vi på Skruvat haft som mål att ge dig bästa möjliga köpupplevelse. Detta försöker vi uppnå genom att erbjuda smidiga beställningar, snabba leveranser, högkvalitativa varor och ett brett utbud till bra pris. Vårt stora sortiment innefattar bildelar till allt ifrån Volvo till Audi. Bläddra också bland våra högkvalitativa produkter under kategorin Båtdelar. Genom vår tjänst ”Skruvat och klart” kan du med enkelhet beställa dina reservdelar direkt till din verkstad. Tjänsten ger dig också möjlighet att jämföra priser mellan olika verkstäder samt boka tid där det passar dig bäst.

Bra
Trustpilot rating stars
Baserat på 34 399 omdömen
Se några av omdömena här.