Chassidelar

Bilens uppförande och köregenskaper beror på många olika faktorer som är konstruktionsspecifika. Bland de viktigaste faktorerna är bilens axelsystem och hjulupphängning. Hjulupphängningen ger hjulen de rätta banorna för dess fjädrande rörelser samt överför de krafter som verkar mellan körbanan och bilen till karosseriet och ramen.

Vi har ett brett sortiment med chassi- och hjulupphängningsdelar för din bils bakvagn och framvagn framtagna för att matcha din bils konstruktion optimalt.

En krängningshämmare hjälper till att stabilisera framvagnen och/eller bakvagnen på din bil och kallas även stabstag i folkmun.
I sortimentet har vi en mängd olika länkarmar (kallas även bärarm). I konstruktionen finns vanligtvis länkarm som är positionsangiven övre, undre, främre och bakre länkarm. Länkarmsbussning eller länkarmslagring är den bussning som är pressad på plats i länkarmen, dessa finns att köpa separat.
Spindelled, även kallad kulled, är den led som sitter längst ut på hjulupphängningen, vanligtvis är denna integrerad i länkarmen.

För att styra bilen finns det ett styrstag på vardera sida av bilen. Detta stag består av en inre styrled / styrstag samt ett yttre styrstag / styrled. Den yttre delen kan även benämnas P-ände. Fjädersäte
Bilmärken - Reservdelar från din biltillverkare – Välj manuellt nedan
Bra
Trustpilot rating stars
Baserat på 34 399 omdömen
Se några av omdömena här.