Krängningshämmare

Skriv in ditt regnr.

Krängningshämmare

En krängningshämmares uppgift är som det låter, att kränga hämningar. Krängningshämmaren stabiliserar framvagnen och/eller bakvagnen på bilen. Det är en väldigt enkelt konstruerad bildel som vanligtvis är formad som en så kallad torsionsstav som fjädrar i längdriktningen då fordonet rör sig uppåt och nedåt. Den vanligaste typen av krängningshämmare har tre stycken fästpunkter. En av punkterna måste du fästa i chassit på bilen (en fast punkt) medan de andra två punkterna ska fästas vid hjulens fjädring.

Efter att du har haft en krängningshämmare under en längre tid är det inte ovanligt att den har blivit skadad eller gått sönder. Det går sällan att reparera skadan utan man byter istället ut hela delen. Det är ingen komplicerad process att byta ut krängningshämmaren.

När det är dags att byta krängningshämmare:

Det vanligaste tecknet på att krängningshämmaren är trasig är att styrningen känns fel speciellt när du svänger eller medan du bromsar. Ibland kan man även uppleva att bilen drar åt en av sidorna medan du kör.

Om du har haft krängningshämmaren länge så är det inte ovanligt med brister. Om krängningshämmaren inte fungerar som den ska är det bra om den byts ut eftersom en icke fungerande krängningshämmare sliter mer än nödvändigt på andra delar av hjulupphängningen, som dessutom ofta är dyrare och svårare att reparera. Det är därför mycket viktigt att du är uppmärksam och byter denna del i tid. Köp en ny krängningshämmare till din bil här på Skruvat.se.
Visar 1 - 30 av 73 produkter
Bra
Trustpilot rating stars
Baserat på 28 705 omdömen
Se några av omdömena här.