Ljuddämpare universal

För närvarande har vi inga produkter i denna kategori.

Ljuddämpare universal

Ljuddämpare är den bakre delen av avgassystemet. Den är gjord för att minska motorljudet. Det ljud som genereras av bilen bestäms av ljuddämparen så den delen är viktig. Ljudet som dämpas är motorljudet, utan dämpning ligger ljudet på smärtgränsen. Ljuddämparen tillverkas ofta i förzinkad plåt eller rostfritt.

Ljuddämparens livslängd och när man ska byta den:

Vanligtvis är livslängden på ljuddämpare gjorda av stål (förutom aluminium) två till tre år. Efter det rekommenderas det att du byter denna del. Avgassystemet bör kontrolleras i förebyggande syfte var 5000:e mil. Aggressiv körning och körning på dåliga vägar är två vanliga orsaker till att du oftare kommer behöva kontrollera ljuddämparen. Tycker du att bilen börjat låta ovanligt mycket när du kör? Då kan det vara fel på din ljuddämpare. Ljuddämparen är en viktig del av avgassystemet eftersom höga motorljud kan skada både miljön och hörseln på de som är i fordonet eller i trafiken.

Ljuddämparen består av ett rör som genom sin konstruktion med ljudabsorberande material och innerrör i olika vinklar väsentligt minskar motorljudet. När en förbränningsmotor startar uppstår det en kontrollerad explosion av bränslet och det höga tryck som då bildas pressar ner kolven inuti cylindern och skapar rörelse i motorn och pga det höga trycket som bildas trycks kolven inuti cylindern ner som skapar rörelse i motorn. Av detta förstår man att det skapas ordentligt med buller vilket gör ljuddämparens roll viktig.

Genom att ha en fungerande ljuddämpare kan du kontrollera ljudet som din motor ger ifrån sig vilket ger dig en bullerfri körning samtidigt som du gör miljön och dina medtrafikanter en tjänst. Hitta rätt ljuddämpare till din bil här genom att skriva in ditt registreringsnummer ovan. Vi har ljuddämpare till alla märken och modeller här på Skruvat.se.
Bilmärken - Reservdelar från din biltillverkare – Välj manuellt nedan
Bra
Trustpilot rating stars
Baserat på 33 857 omdömen
Se några av omdömena här.