Integritetspolicy

Denna Integritetspolicy beskriver hur Skruvat AB, med organisationsnummer 556605-7336, (nedan ”Skruvat”, ”vi” eller ”oss”) samlar in och behandlar dina personuppgifter när du besöker vår webbplats www.skruvat.se eller beställer varor eller tjänster från oss.


1. Vilken information samlar vi in?

Vi kan samla in, lagra och behandla följande typer av personuppgifter:

• Information som du lämnar till oss vid registrering.
• Information som du lämnar till oss för att prenumerera på våra webbplatstjänster eller nyhetsbrev.
• Information om din dator och besöksmönster på vår webbplats bestående av din IP-adress, geografiskt läge, webbläsarens typ och version, operativsystem, länkkälla, längden på besök, sidvisningar och webbplatsnavigering.
• Information om alla transaktioner som genomförs mellan dig och oss på eller i relation till denna webbplats, inklusive uppgifter om inköp som du gör av våra varor eller tjänster.
• Eventuell annan information som du väljer att skicka till oss.


2. Behandling av personuppgifter

De personuppgifter du tillhandahåller oss kan komma att till de ändamål som listas nedan.

a. Behandlingens syfte: Skicka och leverera varor och tjänster som köpts via webbplatsen.
Personuppgifter som behandlas: Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelsedatum, orderhistorik och betalningsalternativ.
Laglig grund: Fullgörande av avtal och fullgörande av rättsliga förpliktelser såsom garantiåtaganden.
Lagringstid: 2 år efter genomfört köp.

b. Behandlingens syfte: Fakturering och bokföring.
Personuppgifter som behandlas: Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelsedatum, orderhistorik och betalningsalternativ.
Laglig grund: Fullgörande av avtal samt rättsliga förpliktelser avseende bokföring, samt för att försvara oss mot eventuella rättsliga anspråk.
Lagringstid: 7 år efter genomfört köp.

c. Behandlingens syfte: Administration av webbplatsen och kundkontot ”mina sidor”.
Personuppgifter som behandlas: Namn, adress, epost, telefonnummer och orderhistorik.
Laglig grund: Fullgörande av avtal.
Lagringstid: 2 år efter senaste besök.

d. Behandlingens syfte: Skicka förfrågan om att lämna kundomdömen i samband med köp.
Personuppgifter som behandlas: E-postadress.
Laglig grund: Intresseavvägning.
Lagringstid: 2 år efter genomfört köp.

e. Behandlingens syfte: Kundservice
Personuppgifter som behandlas: E-postadress, namn och orderhistorik.
Laglig grund: Fullgörande av avtal.
Lagringstid: 2 år efter senaste kommunikation.

f. Behandlingens syfte: Marknadsföring över epost.
Personuppgifter som behandlas: E-postadress.
Laglig grund: Samtycke alternativt intresseavvägning i samband med köp.
Lagringstid: Tills du avregistrerar dig eller 2 år efter köp.

g. Behandlingens syfte: Analys och utveckling av webbplatsen för att göra den mer intuitiv för användaren.
Personuppgifter som behandlas: IP-adress och besöksmönster på andra webbplatser.
Laglig grund: Samtycke
Lagringstid: Tills cookien når sitt utgångsdatum.

h. Behandlingens syfte: Visa riktade annonser på våra kampanjer samt varor och tjänster.
Personuppgifter som behandlas: Länkkälla, längden på besök, sidvisningar och webbplatsnavigering.
Laglig grund: Samtycke
Lagringstid: Tills cookien når sitt utgångsdatum.

i. Behandlingens syfte: Hantera förfrågningar och klagomål mellan dig och webbplatsen. Personuppgifter som behandlas: webbläsarens typ och version, operativsystem, länkkälla, längden på besök, sidvisningar och webbplatsnavigering.
Laglig grund: Intresseavvägning
Lagringstid: Tills cookien når sitt utgångsdatum.

Vid intresseavvägning bedömer vi att behandlingen av dina personuppgifter är så pass begränsad att vårt intresse att behandla uppgifterna i ovan nämnda syften överväger intresset av att uppgiften inte behandlas.


3. Marknadsföring

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller beställer varor eller tjänster från oss skickar vi uppdateringar och erbjudanden över produkter och tjänster vi tror kan intressera dig. Du kan när som helst avanmäla sig från nyhetsutskick från Skruvat via Min sida eller genom att följa en e-postlänk som följer med nyhetsutskicken.

Du kan även välja att motta uppdateringar från våra samarbetspartners. Vi kommer inte, utan ditt uttryckliga medgivande, lämna din personliga information till någon tredje part för direkt marknadsföring.

4. Cookies

Vi använder cookies på vår webbplats. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator. Cookies möjliggör för oss att följa vad besökare gör på vår webbplats och används för att få vår webbplats att fungera, eller fungera mer effektivt, samt ger information till oss som innehavare av webbplatsen.

Det finns två huvudtyper av cookies, dels permanenta cookies som ligger kvar på din dator under en bestämd tid innan de raderas, och dels sessionscookies som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare och permanenta cookies försvinner när de når sitt utgångsdatum eller när du raderar dem. Cookies kan skickas till dig antingen från den webbplats du besöker (s.k. förstapartscookie) eller från annan organisation som levererar tjänster till den webbplatsen du besöker, t ex ett analys-, marknadsförings- och statistikföretag (s.k. tredjepartscookie). För att förbättra din upplevelse av vår webbplats och för att visa anpassade annonser när du besöker andra webbplatser använder vi tredjepartscookies. Tredjepartscookies lagras på din dator endast om du godkänt dessa. Tredjepartscookies sätts av tredje part och används av dem, för mer information om deras cookieanvändning hänvisas till respektive bolags cookiepolicy.

Cookies kan skickas till dig antingen från den webbplats du besöker (s.k. förstapartscookie) eller från annan organisation som levererar tjänster till den webbplatsen du besöker, t ex ett analys-, marknadsförings- och statistikföretag (s.k. tredjepartscookie). För att förbättra din upplevelse av vår webbplats och för att visa anpassade annonser när du besöker andra webbplatser använder vi tredjepartscookies. Tredjepartscookies lagras på din dator endast om du godkänt dessa. Tredjepartscookies sätts av tredje part och används av dem, för mer information om deras cookieanvändning hänvisas till respektive bolags cookiepolicy.

Läs vår fullständiga cookiepolicy med information om vilka cookies vi använder här


5. Tredje parter och delning av personuppgifter

För att uppfylla vårt avtal kan vi komma att dela personuppgifter till någon av våra tjänstemän, agenter, leverantörer eller underleverantörer i den mån som rimligen krävs för de syften som anges i denna integritetspolicy.

Vi samarbetar med Klarna för att kunna erbjuda fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning via bank. Våra fakturor skickas ut via epost i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar. Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du på www.klarna.com/se

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt begär Klarna vissa personuppgifter, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig. I samband med betalning godkänner du Klarnas användarvillkor. Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy

Utöver de ändamål som angetts i avsnitt 2 ovan kan vi komma att dela dina personuppgifter under följande omständigheter:

• I den utsträckning som vi är skyldiga att göra enligt lag;
• I samband med rättsliga förfaranden eller blivande rättsliga förfaranden;
• För att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att ge information till andra för att förebygga bedrägerier och minska kreditrisken).
• Till köparen (eller blivande köpare) av Skruvats affärsverksamhet eller tillgång som vi säljer (eller överväger att sälja); och
• Till någon person som vi rimligen anser kan ansöka till domstol eller annan behörig myndighet för utlämnande av den personliga informationen och där det vi finner det sannolikt att sådan domstol eller myndighet skulle godkänna utlämnande av den personliga informationen. Vi kommer endast att utlämna din information till tredje part i enlighet med det som föreskrivs i denna integritetspolicy.

Vidare noterar vi att vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser. Vi ansvarar inte för personuppgiftshantering och praxis för tredje parts webbplatser.


6. Internationella överföringar av uppgifter

Uppgifter som vi samlar in kan lagras, bearbetas i och överföras mellan de länder där vi verkar för att möjliggöra användning av informationen i enlighet med denna integritetspolicy. Information som du lämnar kan överföras till länder som inte har dataskyddslagar likvärdiga med dem som gäller i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Du samtycker uttryckligen till sådana överföringar av personuppgifter.

7. Säkerhet för din personliga information

Vi kommer att vidta rimliga tekniska och organisatoriska försiktighetsåtgärder för att förhindra förlust, missbruk eller ändring av dina personuppgifter. Vi lagrar alla personuppgifter som du lämnar på våra säkra (lösenords- och brandväggsskyddade) servrar. Alla elektroniska transaktioner du gör till eller från oss krypteras genom SSL-teknologi. Naturligtvis är dataöverföring över internet osäkert till sin natur, och vi kan inte garantera säkerheten för data som skickas över internet. Du är ansvarig för att hålla ditt lösenord och dina användardetaljer konfidentiella. Vi kommer inte be dig om ditt lösenord (utom när du loggar in på webbplatsen).

8. Ändringar i policyn

Vi kan när som helst uppdatera denna integritetspolicy genom att publicera en ny version på vår hemsida. Du bör kontrollera den här sidan regelbundet för att se till att du är nöjd med eventuella ändringar. Vi kan också meddela er om ändringar i vår integritetspolicy via e-post.


9. Dina rättigheter

Som kund hos oss har du alltid rätt till följande:

• Du kan begära att vi förser dig med all personlig information vi har kring dig.
• Du kan begära korrigering av felaktiga personuppgifter.
• Du kan under vissa omständigheter begära att dina personuppgifter raderas.
• Du kan begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas.
• Du kan motsätta dig behandling av personuppgifter du anser vara felaktig.
• Du kan begära att vi överför dina personuppgifter till dig eller någon annan.

För att tillhandahålla dig information behöver du uppvisa lämpligt bevis på din identitet. Om du önskar utöva dina rättigheter ber vi dig kontakta oss enligt kontaktuppgifterna längst ner i denna integritetspolicy. Vi kommer alltid att hantera din förfrågan inom 30 dagar.

Om du anser att vi har behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt ber vi dig kontakta oss. Du har även rätt att framföra dina synpunkter direkt till Datainspektionen på [email protected]


10. Kontakt

Om du har några frågor kring denna sekretesspolicy eller vår behandling av din personliga information, kontakta oss via vårt kontaktformulär.


Kontaktinformation

AB Skruvat Reservdelar
Gustavslundsvägen 151F
167 51 Bromma


E-Post: Du har möjlighet att skicka e-post till oss genom att använda följande kontaktformulär eller via post till nedan adress.


Telefon: 08-120 20 420
Telefontider: Mån-Fre 09-20

Organisationsnummer: 556605-7336

Denna policy är senast uppdaterad 2020-06-16