Så väljer du rätt däck

Som du säkert har noterat så finns det en uppsjö av däck på marknaden. En naturlig fråga är vilka däck som du bör välja. Det är som vanligt fråga om tycke och smak, men en sak kan du vara säker på:

Vi har samlat nya däck av högsta kvalitet från kända leverantörer som vi erbjuder till Skruvade priser. Vi saluför endast original-tillverkade E-märkta kvalitetsdäck, allt för att du skall känna dig trygg i att handla från oss.

På dessa hjälpsidor har vi försökt reda ut begrepp och frågor som förhoppningsvis underlättar ditt val av däck!

Missa inte heller våra prisvärda fälgar och kompletta däck! Vid köp av kompletta däckpaket (däck + fälg monterade och balanserade) så bjuder vi på frakten. Vi erbjuder både sommardäck och vinterdäck (friktionsdäck och dubbdäck). Bult/mutter samt navring ingår om det behövs till ditt kompletta hjulpaket.

Däck dimensioner
Vad betyder alla siffror?

Det är inte så svårt som det kan verka!

Däckets dimensioner finns markerat på sidan av däcket och kan exempelvis anges som 205/45 R16. 205 står för bredden i millimeter och 45 är höjden i procent av bredden. R16 står för fälgdiametern (16 tum). Om däckbeteckningar

PS. Om du väljer ett däck med samma dimensioner som ditt nuvarande däck så kan du vara säker på att det kommer att passa på din fälg! DS.

Vill du räkna ut vilken dimension du kan byta till?
Kolla sidan Däckkalkulator.