Tips & Råd

Därför kan ditt batteri sluta att fungera på påsklovsresan

Ditt bilbatteri kan ha tagit skada under vintern. Det innebär att du när som helst riskerar att bli stående med en bil som inte startar. Här är bästa tipsen för att undvika att det sker.

Läs hela artikeln här

Bästa sommardäcken till din bil – så väljer du rätt

Rätt däck på bilen kan göra stor skillnad, både för komfort, säkerhet och bränsleförbrukning. Men det finns mycket att välja på och det är lätt att det blir fel när man köper nya sommardäck. Här är allt du behöver veta.

Läs hela artikeln här

Bästa tipsen: Höj värdet på din bil

Du kan höja värdet på din begagnade bil. Det kan handla om många extra tusenlappar när du ska sälja den. Här är 10 tips som kan bli värdefulla.

Läs hela artikeln här

”Hemliga” koderna som avslöjar skicket på din bil

Din bil kan berätta hur den mår. Det gäller bara att förstå vad den säger. Med ett enkelt hjälpmedel kan du nu enkelt tolka bilens felkoder utan att behöva betala dyrt hos en verkstad.

Läs hela artikeln här

Lasta rätt – slipp skador och böter

En slarvigt lastad bil kan innebära en fara i trafiken. Dessutom riskerar du som förare böter om du missar att följa de regler som gäller. Här är några tips.

Läs hela artikeln här

Knepen: Avslöja missljuden i bilen

Du kan själv avslöja om något är trasigt eller håller på att gå sönder på din bil. Det viktigaste verktyget: Dina öron. Här är några vanliga fel som kan identifieras av din hörsel.

Läs hela artikeln här

Så farliga är vinterdäcken på våren

Det är tillåtet att köra med dubbfria vinterdäck året runt. Men det är inte speciellt smart. Flera tester visar nämligen att det både är billigare och säkrare med riktiga sommardäck.

Läs hela artikeln här

Så viktig är oljan för din bil

Din bil behöver bra motorolja – en olja som måste bytas i tid. Annars kan motorn haverera. Men att välja rätt olja är inte det lättaste, det finns många saker att tänka på. Här är de viktigaste.

Läs hela artikeln här

Se upp – fel reservdelar riskerar att skada din bil

En bil kan bestå av fler än 10 000 olika delar, många av dem unika för just din modell. Att hitta exakt rätt när något behöver bytas kan därför bli en stor utmaning. Det finns dock en smart genväg.

Läs hela artikeln här

Spara pengar: Ta med egna reservdelar till verkstaden

Det kan bli dyrt att lämna in bilen på reparation. Men det går att komma billigare undan än du kanske tror. Här är ett spartips som kan bli värt mycket pengar.

Läs hela artikeln här

Strunta i verkstaden – meka själv

Många moderna bilar är komplicerade konstruktioner med avancerade tekniska lösningar. Men låt inte det skrämma dig. Det finns fortfarande mycket man kan laga själv. Här är några exempel.

Läs hela artikeln här

Varning: Så slits dina bromsar under vintern

Dina bromsar kan vara dåliga – utan att du märker det. Under vintern utsätts de nämligen för stora påfrestningar som gör att de kan slitas snabbt.
– Passa på att se över bromsarna nu när våren kommer, säger Magnus Possman på Skruvat.se.

Läs hela artikeln här

Bagaget i bilen kan vara livsfarligt vid en kollision

Osäkrat bagage i bakluckan kan bli riktigt farligt vid en kollision. Packa ordentligt även på de korta bilturerna.
Hur ska man packa bilen när man äntligen ska få åka till fjällen?

Läs hela artikeln här

Gör bilen redo för fjällsemestern

Om du vill slippa problem med att bilen inte startar under fjällresan bör du kontrollera bilbatteriet och fryspunkten på kylarvätskan.

Läs hela artikeln här

Slipp strul med bilen och kör säkert under vintern

Har du kontrollerat om din bil är redo för vintern? Och att du själv är redo för årstiden med halt väglag? Med några enkla knep kan du undgå haverier och oförutsedda utgifter.

Läs hela artikeln här

Välj rätt fälgar till vintern

Har du hört talas om vinterfälgar? Det är lugnt, det är många som inte vet vad det är. Men val av fälgar på vintern är nästan lika viktigt som att ha ordentliga vinterdäck.

Läs hela artikeln här

Skrapa rutorna ordentligt, du vill väl inte ha böter?!

Det är samma sak varje år i Sverige under vintertid. Man har inte bara ett pressat schema och ont om tid, jakten på isskrapan är som den eviga jakten på försvunna strumpor i tvättmaskinen. När man väl hittar den har man säkert glömt handskarna inne i värmen i lägenheten eller huset.

Läs hela artikeln här